Oijen, gelegen in de gemeente Oss, is een gemoedelijk dijkdorp aan rivier de Maas. Het dorp telt ruim 1.200 inwoners en kenmerkt zich door een rijk verenigingsleven. Oijen is dan ook een echt dorp, waar mensen elkaar kennen en betrokken zijn. Hier is het veilig en vertrouwd wonen.

Met de nieuw gebouwde multifunctionele accomodatie genaamd Hart van Oijen is het voorzieningenniveau in het dorp op een prima niveau. In het Hart van Oijen komen verschillende maatschappelijke functies samen. Zo zijn er diverse activieve verenigingen en verschillende soorten sportfaciliteiten in de MFA gehuisvest. Ook basisschool De Kleine Weide en het kinderdagverblijf zijn in het Hart van Oijen gevestigd.

Voor de dagelijkse boodschappen en zorgvoorzieningen als de huisarts en de apotheek kun je terecht in het nabijgelegen Lith. Daarnaast zijn de stadse voorzieningen van Oss in circa 15 autominuten te bereiken. En in circa 30 autominuten sta je in hartje ‘s-Hertogenbosch.

Recreëren kun je naar hartenlust in Oijen. Beoefen de watersport in of op de Maas of maak gebruik van de verschillende wandel- en fietsroutes. Bezoek ook eens de Speciaalbrouwerij Oijen, een ambachtelijke brouwerij met proeflokaal en een uniek eetcafé, waar je lekker geniet van een hapje en een drankje.

Google Maps